Najlepsze Forum O Grze Tomb Raider !!!
Program, który pozwala na tworzenie własnych renderów z Larą, sobowtórem, winstonem itp.
Nie jest zbyt trudny w obsłudze i niektórzy potrafią ,,wyczarować'' na nim naprawdę fenomenalne prace.
Moja
Sama zrobiłam jej strój. Jest to remake ubrania, które nosiła Lara w TR3, Nevada.
Ostatnio edytowany przez Esmeralda (2009-10-25 13:57:23)
Administrator
O świetne !
Też uzywam XNA, ale wlasnych ciuchow nie umiem robic, a jak sie je robi,? Jakbys mogla mi napisac byla bym baaardzo wdzieczna No i w koncu jak dodac wlasne tlo ?
Ok.
1. Dodawanie ubrań. Wchodzsz do folderu z XnaLara, przechodzisz do data. Wybierasz dowolną postać ( tą której chcesz zmienić strój). Otwierasz jej folder. Teraz otwórz painta i zrób jakiś materiał ( np. zrób niebieski kwadrat) i zapisz go pod nazwą jakiegoś stroju z folderu wybranej postaci np. t- shirt diffuse. Włączasz XnaLarę( podczas robienia ubrań ma być wyłączona) i dodajesz postać. Wtedy postać jest w niebieskiej koszulce. Tak to wygląda.
2. Dodawanie tła. Masz jakiś obrazek, który ma być tłem. Włączasz XnaLara. U góry tego okienka, którym wszystkim się zarządza jest taki pasek z File, Options. Wchodzisz w options i klikasz na assign baskground image. Wtedy pokazuje ci się tabela do otworzenia obrazka. Wchodzisz do miejsca, na którym go zapisałaś, otwierasz i voila.
Jak masz pytania to mogę lepiej wyjaśnić.
P.s Dasz może swoje prace ? Aha i tu link do tematu z ciuchami, które sama robiłam. W większości są to przeróbki ubrań z klasyków. To link do tematu z mojego forum http://tombplus.pun.pl/viewtopic.php?id=133&p=1
Co sądzisz ?
Ostatnio edytowany przez Esmeralda (2009-10-31 10:33:03)
Administrator
Świetny!
Dzięki za pomoc Z tym zdjeciem to juz zaczailam, ale mówiłam ze np. w Croft Manor...wiesz może?
To trzeba ściągnąć Croft Monor. Ściągnij stąd http://www.mediafire.com/download.php?zjeznnzcgaz
Administrator
Thx
A więc moja praca:
To też strój zrobiony przeze mnie, to był mój pierwszy outfit więc trochę nie wyszło...
A to moje drugie outfit zrobione wczoraj wieczorem :